Elektrisch schoffelen

Artikel delen

In een tijd van niet chemische onkruidbestrijding en waar tijd schaars en veel geld kost, is de elektrische schoffel van Pellenc populairder dan ooit. Met de Pellenc Cultivion is schoffelen een fluitje van een cent en is de klus maar liefst 66% sneller gedaan dan handmatig.

‘Ouderwets’ schoffelen is veelal een erg zware belasting van het schoudergewricht en geeft na langdurige arbeid lichamelijke klachten en zelfs uitval. Omdat we steeds langer moeten deelnemen aan het arbeidsproces is de Pellenc elektrische schoffel bij uitstek een product om deze lichamelijke belasting te verlichten. Het standaard schoffelelement heeft een werkbreedte van 16 cm, maar er is een ruim assortiment verschillende schoffels leverbaar. De snelheid van de schoffel is afhankelijk van de bodemsamenstelling, in vier standen in te stellen. Met de comfortabel op de rug gedragen Pellenc batterij met 700 Wh aan vermogen, is een hele dag schoffelen geen probleem. Deze lithium ion accu wordt met de meegeleverde acculader ’s nachts opgeladen. In een overzichtelijk display is exact af te lezen hoeveel energie in de batterij nog aanwezig is. De Pellenc Cultivion wordt zeer gewaardeerd door de groot groenaannemer, hovenier en er zijn zelfs particuliere gebruikers die elektrische onkruid te lijf gaan.

Stierman De Leeuw, www.stiermandeleeuw.nl