Klepelmaaier met maaibreedte van 3,20 meter

Artikel delen

De HM600 Klepelmaaier is uitgevoerd op het 65pk MP-serie platform. Deze is voorzien van een drietal zwaar gebouwde klepelunits met mulchtechnologie van Müting. Bij gelijktijdig gebruik van de klepelunits wordt er een maaibreedte van 3,2 meter gerealiseerd. Bij het gebruik van alleen de middelste klepelunit is dit 1,6 meter.

Het klepel- en mulchsysteem van Müthing heeft zich ruimschoots bewezen. Ook zijn deze klepelunits de enige op de markt die een goedkeuring van de TÜV hebben op gebied van veiligheid, wanneer het gaat om wegschietende stenen onder het dek vandaan. De 20% grotere klepelomtrek (305 mm) dan de competitie, stelt de machine in staat om onder vrijwel alle omstandigheden een goed maairesultaat achter te laten. Immers, des te groter deze omtrek, des te makkelijker de machine het gras kan verwerken.

De uitgebalanceerde en ruim bemeten rotor as van 108 mm heeft een dubbele spiraalvormige klepelophanging die zorgt voor continue afsnijdproces zonder veel vermogen te vragen. Door de ruim bemeten inhoud van de klepelunit, kan het gras beter verwerkt worden. Dat resulteert in een beter maairesultaat.
De 50% grotere landrol van 121 mm, is zeer robuust en heeft een dubbele lagering. Een grote landrol rolt eenvoudig over de ondergrond en kan moeiteloos ondulaties volgen in het terrein. In combinatie met de loopwielen aan de voorzijde en de pendelende ophanging van de klepelunit is de Ransomes HM600 in staat om zowel horizontaal als ook verticaal te bewegen en het terrein te volgen. Een uitbreekbeveiliging voorkomt dat de klepelunits schade oplopen bij het raken van obstakels.

Video kijken? Ga naar www.ransomeshm600.com.

Pols, www.pols.nl/groen-machines/item/ransomes-hm600-klepelmaaier