Op afstand bedienbare werktuigdrager

Artikel delen

De iCUT3 is het antwoord van Ferri op de toenemende vraag naar een werktuigdrager die inzetbaar is in moeilijk bereikbare plaatsen en terreinen. De op afstand bedienbare machine combineert maximale veiligheid met uitstekende prestaties onder de meest kritische en moeilijke omstandigheden.

De iCUT3 is ontworpen om hellingen te kunnen bedwingen tot 55°. De machine heeft een laag zwaartepunt en is standaard voorzien van hydraulisch verstelbare spoorbreedte. Daarmee biedt hij maximale veiligheid aan de machinist bij werkzaamheden in het talud. Hij is geschikt voor een klepelmaaier van 1,30 of 1,70 meter die terreinvolgend is opgehangen, dankzij de pendelkop en de zweefstand in de hefinrichting. Ook andere werktuigen zijn mogelijk, zodat het een multifunctionele werktuigdrager is.
De aandrijving wordt verzorgd door een 3-cilinder ISUZU dieselmotor die 29KW/40pk en 103Nm levert. Hij is watergekoeld met een (automatisch) omkeerbare ventilator. De dieseltank heeft een inhoud van 26,5 liter. Het hydraulische systeem is opgebouwd uit vier pompen met onafhankelijke circuits:

  • 2 variabele plunjerpompen voor de hydrostatische rij-aandrijving van elke rupsband;
  • 1 plunjerpomp die de klepelmaaier aandrijft;
  • 1 tandwielpomp voor de bediening van de cilinders (heffen/zakken, sideshift, spoorbreedte, et cetera).

De spoorbreedte is hydraulisch te vergroten van 132 naar 167 cm, waarmee maximaal grip in het talud bereikt wordt. De vier loopwielen in combinatie met één aandrijfwiel zorgen voor maximaal draagvlak. De afstandsbediening is ontworpen voor een ergonomische en intuïtieve bediening en voorzien van een informatiedisplay voor de belangrijkste functies. Importeur Ramm BV omschrijft de Ferri iCUT taludmaaiers als maaiers met hoge prestaties, uitgebreide mogelijkheden en modern design voor een schappelijke prijs.

Ramm BV, www.ramm.nl