Uitrol groen lint naar Floriade 2022

Artikel delen

Onlangs is bij Aarde-Werk ‘De Stegge’ in Winterswijk de hotspot Kotten geopend. Deze hotspot markeert de start van het lint Groen & Biodiversiteit. Dit is één van de zes groene linten die de komende vier jaar vanuit het hele land worden uitgerold naar de Floriade 2022 in Almere.

De zes groene linten zijn onderdeel van de actie ‘Floriade 2022, de weg er naar toe’; een initiatief van de Branchevereniging VHG. Het thema van dit groene lint is biodiversiteit. De thema’s van de andere linten zijn: water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit. Alle thema’s dragen bij aan bewustwording over Growing Green Cities (de gezonde groene steden): het thema van de Floriade 2022.

De groene hotspot is een samenwerkingsverband van Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof, Aarde-Werk ‘de Stegge’ en Branchevereniging VHG. Met de groene linten willen Branchevereniging VHG en maatschappelijke partners laten zien welke baten groen vervult voor de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Deze baten passen binnen de boodschap van de Floriade rondom de Growing Green Cities. Meer informatie over de groene linten staat op de website Floriade 2022, de weg er naar toe www.dewegnaardefloriade.nl