Groene Poort legt verbinding naar blauw

Artikel delen

De Groene Poort, die op dinsdag 6 november jongstleden voor de 15e keer plaatsvond, stond deze keer in het teken van de verbinding tussen groen en blauw.

Groene Poort 6 november 2018

Inleider Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, benadrukte de belangrijke waarden van groen en water in de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland. “De afgelopen periode hebben we te maken gehad met extreme droogte en een uitzonderlijk lange periode van hoge temperaturen. De effecten van de klimaatverandering zijn steeds meer voelbaar en leiden tot schade. Dat vraagt om een andere benadering in onze ruimtelijke ontwikkeling, waarin groen en blauw wat mij betreft het vertrekpunt moeten zijn. Het is belangrijk om groen en blauw op de agenda te houden en de urgentie van een continue aanpak te blijven benadrukken, ook als de weersomstandigheden intussen weer normaal lijken te zijn geworden.” Roozen verwelkomde de Unie van Waterschappen als mede-initiatiefnemer van de Groene Poort, die vanaf nu de Groen-Blauwe Poort zal heten.