Tweede Kamer wil meer groen in de steden

Artikel delen

De Tweede Kamer wil dat de regering komt met voorstellen voor slimme oplossingen om meer groen in steden en dorpen aan te leggen. Dat staat in een motie die onlangs is aangenomen.

Coolsingel

Groen zorgt voor zuurstof, verkoeling, waterbuffering, stimulering van biodiversiteit en welzijn van mensen zo is in de motie te lezen. De motie was ingediend door VVD, ChristenUnie, D66 en GroenLinks. Alle partijen in de Tweede Kamer, behalve PVV en Forum voor Democratie, stemden voor de motie. Een tweede aangenomen motie – van CDA, D66 en ChristenUnie – richt zich op voorstellen voor natuurinclusieve steden ten behoeve van biodiversiteit. Hierbij moet meer aandacht komen voor de wijze van bouwen, mogelijkheden voor natuur in bestaande wijken en de aanleg van groen.