Voorkom beschadiging door wortels

Artikel delen

De RootBarrier® RollRib® voorkomt beschadiging door wortels in stedelijke locaties en zorgt voor stabiliteit van bomen. Door de lange lengte van 21 en 75 meter is dit systeem envoudig en sneller te installeren.

De RollRib® is bovendien eenvoudig op de gewenste lengte te snijden dankzij de snijlijn die zich op iedere meter van de rol bevindt. De RollRib® is van HDPE 1,5 mm gemaakt en is 100% recyclebaar. Door dit systeem worden de wortels gecontroleerd naar beneden geleid. De RollRib® wordt verticaal ingebouwd en kan, omdat het materiaal om de 18 cm geleidingsribben heeft, zowel lineair, vierkant als rondom de boom worden geplaatst.

Het geïntegreerde grondanker zorgt ervoor dat de boomwortels de RollRib® niet naar boven kunnen opdrukken. De RollRib® kan eenvoudig en snel met de meegeleverde schroeven aan elkaar verbonden worden. Door het plaatsen van de RootBarrier® RollRib® zorgen de stevige geleidingsribben ervoor dat de horizontaal groeiende wortels die eerst tegen het paneel aangroeien, worden omgebogen en via de geleidingsribben gecontroleerd naar beneden worden geleid. Eenmaal aan de onderzijde gekomen, kunnen de wortels horizontaal verder groeien waardoor de boom zich goed in de grond kan verankeren.

RootBarrier
Groene Sector Vakbeurs Standnr. 507
www.rootbarrier.nl