Zelfrijdende veegmachine

Artikel delen

Vegen zonder water, met een ongekend hoge werksnelheid en moeiteloze verkleining van takken, stenen en ander straatvuil tot klein materiaal. En dat allemaal nagenoeg stofvrij met zeer weinig slijtage.

De Comac CS140 T is een zelfrijdende veegmachine met een inhoud van 3,5 m3. Deze is voorzien van technieken die nog nooit in Nederland zijn vertoond. Comac hanteert het zogeheten Twin Action Systeem, waarbij borstels aan de voorzijde het straatvuil geleiden naar een centraal in het midden gepositioneerde rolborstel met een werkbreedte van 140 cm. Deze centrale rolborstel zorgt in combinatie met de vacuüm werking van de ventilator ervoor dat het straatvuil en stof in een aanzuigunit terecht komen. Daarin wordt het vuil door een rotoras verkleind tot fijngemalen materiaal. Hierdoor wordt de capaciteit van de opvangbak maximaal benut. Daarnaast wordt een besparing van 100.000 liter water per jaar gerealiseerd.

Wim van Breda
Groene Sector Vakbeurs Standnr. 612
www.wimvanbreda.nl