Husqvarna en Sempergreen winnen Innovatie Award 2020

Artikel delen

Op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg werd op 14 januari 2020 weer een Innovatie Award uitgereikt. Deze editie waren er voor het eerst twee categorieën: Tuin & Park Mechanisatie en Tuininrichting & Benodigdheden. Vorig jaar won de elektrisch aangedreven LM-Trac 286 werktuigdrager met brandstofcel van Jean Heybroek de innovatieprijs.

Voor het eerst werd dit jaar een award uitgereikt in de categorie groene inrichting. Voorheen wonnen veelal technische innovaties, maar inrichting is net zo van belang, aldus de organisatie. De winnaars ontvingen een schitterende award – de Gouden Grasmaaier – met bijbehorend certificaat.

In de categorie Tuin & Park won de Husqvarna EPOS Robotmaaier. Daarnaast waren de Knikmops van De Schans BV en de Stihl Accusnoeizaag genomineerd.

 

In de categorie Groene Inrichting ging Sempergreen met het Biodiversiteitspakket er met de prijs vandoor. Genomineerden hier waren de Staygreen van Limagrain en de duurzame oplaadpaal voor auto’s van Van Vliet Duurzaamhoud.

De jury van de Innovatie Award bestond dit jaar uit Egbert Roozen van VHG, Sjoek van der Maarl van Stigas, Ralph Mens van Tuin en Landschap en hovenier Timo Kruize.