Nieuwe harvesterkop voor uitdunnen

Artikel delen

John Deere brengt een nieuwe harvesterkop op de markt; de H212. Deze nieuwe H212-harvesterkop is speciaal ontworpen voor het uitdunnen van bestanden. Het geringe formaat van de harvesterkop resulteert in gemak bij het manoeuvreren door de meest dichte uit te dunnen bestanden.

Het onttakken is verder geoptimaliseerd voor kleinere bomen. Dat levert een zeer hoogwaardig resultaat op. De locatie en de hoge snelheid van de zaag verhogen de productiviteit en leveren gladde zaagsnedes op. De nieuwe H212 heeft de kracht en doorvoersnelheid die hem tevens geschikt maakt voor grotere bomen. De harvesterkop is uitermate geschikt voor de John Deere 1070G en 1170G harvesters.

Eigenschappen

Het smalle frame van de nieuwe H212 biedt optimaal zicht op de stam. De harvesterkop is optimaal voor 100 tot 250 mm doorsnede met een maximum opening van 440 mm. De invoerkracht is 20Kn en de hoogste invoersnelheid 5,4 m/sec. het gewicht van de harvesterkop met rotator en verbinding is 850 kg.
De H212, alsmede ook alle andere John Deere harvesterkoppen uit het leverprogramma, zijn vanaf heden leverbaar met de nieuwe SuperCut 100S zaagunit.

HENCON Forestry
www.henconforestry.nl