Nieuwe Stage V verreikers en rupsladers

Artikel delen

Bobcat lanceert nieuwe Stage V-verreikers en Stage V-versies van de M-serie T450 en T590 compacte rupsladers. Zowel bij de nieuwe verreikers als bij de compacte rupsladers bestaan de wijzigingen uit verschillende nieuwe functionaliteiten en opties.

T40.180SLP verreiker met grote hefhoogte.

De nieuwe machines worden aangedreven door Bobcat D34 en D24 Stage V-dieselmotoren met hoog koppel, die speciaal ontworpen zijn voor de compacte machines. De nieuwe D34 Stage V-motor maakt het voor klanten dankzij de nieuwe DPF-nabehandeling mogelijk om de verreikers in emissiegereguleerde zones te gebruiken. Bovendien maakt de motor geen gebruik van Selective Catalytic Reduction (SCR), zodat AdBlue® niet nodig is.
Een belangrijk aspect van de D34 Stage V-motor is het nieuwe autonome nabehandelingssysteem DPF. Het voert de regeneratie automatisch uit, zonder invloed op de prestaties. Dit zorgt voor gemoedsrust bij de bestuurder, zodat hij zich kan concentreren op het werk dat hij doet. ‘De 75 pk motor wordt vanwege de concurrerende prijs en het eenvoudige gebruik voornamelijk gebruikt door bouw- en verhuurbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Benelux. Ook biedt hij voldoende vermogen om alle toepassingen op de bouwplaats aan te kunnen’, zegt Quentin D’Hérouël, Product Manager Telehandlers bij Doosan Bobcat.
De D34 Stage V 56 kW (75 pk) motor in de nieuwe verreikers zorgt voor een gemiddeld 7% lager brandstofverbruik en biedt een 14% hoger koppel dan de vorige Stage IV motor, bij een lager toerental en een sneller herstel.

T36.120SL middenlift verreiker.

Elf modellen

Er is keuze uit elf verschillende modellen Bobcat-verreikers met de 56 kW (75 pk) Stage V-motor. Ze hebben een maximaal hefvermogen van 2,6 tot 4,1 ton en hefhoogtes van 6 tot 18 meter. De modellen zijn:

  • TL26.60, TL30.60 en TL30.70 compacte telescopische laders.
  • T35.105, T35.105L en T36.120SL middenlift verreikers.
  • T35.130S en T35.140S verreikers, speciaal voor de verhuurmarkt.
  • T35.130SLP, T41.140SLP en T40.180SLP verreikers met grote hefhoogte.

Nieuw ontwerp motorkap verbetert zicht

De Stage V verreikers zijn voorzien van een nieuwe motorkap met een steiler profiel dat aan de rechterkant van de machines het zicht vergroot en de dode hoek met 15% verkleint. De toegang tot het motorcompartiment is ook verbeterd, wat het onderhoud vergemakkelijkt.
“De nieuwe verreikers van 56 kW (75 pk) zullen worden aangevuld met andere Stage V-modellen. Die worden aangedreven door 74,5 kW (100 pk) en 97 kW (130 pk) versies van de D34 Stage V-motor, die in 2021 op de markt wordt gebracht”, voegt Quentin D’Hérouël toe. Alle Bobcat-verreikers worden standaard gedekt door een garantie van drie jaar/3000 uur vanaf de fabriek, met de mogelijkheid om de garantie uit te breiden tot vijf jaar/6000 uur.

TL30.70 compacte telescopische lader.

Nieuwe M-Serie Stage V compacte rupsladers

De nieuwe T450 en T590 Stage V compacte rupsladers volgen de onlangs gelanceerde Bobcat M-serie S450, S510 en S530 Stage V schrankladers op. Alle nieuwe laders uit de M-serie bieden de bestuurders betere prestaties, meer comfort en geoptimaliseerde onderhoudsmogelijkheden. Deze M-Serie laders zijn de eerste modellen van Bobcat’s serie compact materieel in Europa die voorzien zijn van de innovatieve nieuwe machinestyling van Bobcat, inclusief de opvallende 3D-stickers.
Dankzij de nieuwe Bobcat Stage V-motor is het geluidsniveau voor zowel omstanders als bestuurders verlaagd en zijn de trillingen aanzienlijk verminderd om het comfort voor de bestuurder nog verder te verhogen. Het eerste onderhoudsinterval voor de motorolie is ook verlengd tot 500 uur, en een verbeterde brandstoffiltratie betekent minder frequente filtervervangingen en lagere bedrijfskosten. Bovendien werkt de nieuwe DPF-nabehandelingstechnologie automatisch zonder enige interactie tijdens de normale werking.

Hogere prestaties en comfort

De nieuwe Bobcat D24-motor – met Bosch brandstofinjectiesysteem – verbetert de algemene machineprestaties en voldoet tegelijkertijd aan de strengste Stage V-emissievoorschriften. Bovendien is het motorvermogen van de T450 en T590 laders geoptimaliseerd voor de gewichtsverhouding van de machine.
De nieuwe Stage V laders zijn nu standaard uitgerust met het voorheen optionele Deluxe bedieningspaneel, dat een keuze biedt uit verschillende talen en telematica om machines te beschermen en hun prestaties te bewaken. Het Deluxe paneel vermindert ook het risico op misbruik dankzij de sleutelloze functie.