Technobeton, breed inzetbaar op het hoogste niveau

Artikel delen

Technobeton is een innovatief en veelzijdig bedrijf op het gebied van betonreparatie en betonrenovatie. Daar zijn er veel meer van, zult u denken, dus wat maakt Technobeton dan zo bijzonder? Vanzelfsprekend zijn we op het hoogste niveau gecertificeerd voor onze werkzaamheden conform BRL3201 voor constructieve reparaties en hebben we diverse andere kwaliteits- en veiligheidscertificaten. Voor ons betekent certificering meer dan het behalen van “een papiertje”. Wij toetsen in alle stadia van een project of onze werkzaamheden nog in pas lopen met onze missie, het bieden van “waarde in detail” aan onze opdrachtgevers.

Want dat is wat Technobeton haar klanten biedt: een sparringpartner die meedenkt, adviseert en bijstuurt van start tot nazorg. We merken dat onze opdrachtgevers bij de uitvoering van projecten tegenwoordig meer behoefte hebben aan een partner dan aan een aannemer. Wij bieden dit partnerschap, waarbij we steeds vaker betrokken worden bij het meedenken in complexe vraagstukken en technische uitdagingen.

Door de jaren heen is Technobeton bij de uitvoering van veel Rijkswaterstaatprojecten betrokken geweest. We zien in de huidige inframarkt de verschuiving van deze projecten naar de provinciale en lokale partijen, waarbij de technische problematiek vaak gepaard gaat met financiële uitdagingen. Ook op dit gebied denken we mee met onze opdrachtgevers, door het bieden van maatwerk oplossingen die financieel haalbaar zijn voor beide partijen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Totaaloplossingen

Technobeton werkt landelijk, waarbij de backoffice verzorgd wordt vanuit Wessem en Rotterdam. Wij blijven doorlopend in ontwikkeling en breiden ons pallet aan specialismen continue uit. Waar we ooit zijn gestart als specialistisch betonreparatiebedrijf, bieden we nu totaaloplossingen voor betonrenovatie en onderhoud. Want de dagen van het ‘aannemen’ van een project zonder nazorg liggen gelukkig achter ons. Door op voorhand met een opdrachtgever mee te denken over de juiste onderhoudsoplossing kunnen we de levensduur van een object verlengen. Hiermee dragen we ons steentje bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Zo heeft Technobeton zich bij de projectaanpak van onderhoud voor bruggen en viaducten toegespitst op een totaalpakket waarbij de opdrachtgever onze ‘waarde in detail’ optimaal ervaart. Dit houdt in dat wij het voortouw nemen door het doen van onder meer een toestandsopname. Vanuit dit startpunt adviseren wij over de onderhoudsbehoefte van het te renoveren object. Daarnaast nemen we in deze opname ook ons advies op over de effecten van het onderhoud op de omgeving en omwonenden. Onze leefomgeving speelt bij de uitvoering van een project een steeds grotere rol. Wij weten dit aspect op waarde te schatten en integreren dit op een voor beide partijen zo optimaal mogelijke manier in onze adviezen.

Voegovergangen

Al doet onze naam misschien anders vermoeden, wij hebben naast onze betonwerkzaamheden ook andersoortige expertise waarmee we op de markt aan de weg timmeren. Zo rijdt u waarschijnlijk dagelijks wel een keer over één van onze in eigen beheer ontwikkelde stalen of bitumineuze voegovergangen. Zonder het te merken overigens, want onze voegovergangen zijn geluidsarm en dragen bij aan een beter leefklimaat in de buurt van (snel)wegen.

Milieuvriendelijk

We denken na over milieuvriendelijkere manieren om onze werkzaamheden uit te voeren. Zo passen we bijvoorbeeld aquademolition (waterslopen) bij betonrenovatie toe en verminderen hiermee het vrijkomen van milieubelastende stoffen. Bij de uitvoering van onze projecten zetten we onze mensen en materialen zo efficiënt mogelijk in waardoor we het aantal onnodige verplaatsingen beperken en onze CO2-footprint vermindert.

Al met al is Technobeton dus inderdaad het innovatieve en veelzijdige bedrijf dat staat voor de totale en optimale uitvoering van uw (infra)project. Neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf wat ‘waarde in detail’ voor u kan betekenen.