Blauwe Diesel EN590 voorkomt problemen in de winter

Artikel delen

Future Fuels ontwikkelde een brandstof die het hele jaar winterbestendig is: Blauwe Diesel EN590. Deze diesel bevat geen biodiesel (FAME) maar een HVO Hydrotreated Vegetable Oil, een duurzame brandstof gemaakt uit afvaloliën uit de voedingsmiddelenindustrie. Blauwe Diesel EN590 is een duurzame brandstof die evident bijdraagt aan de reductie van CO2 en te verkrijgen is in de varianten Blauwe Diesel 20, 30 en 50. Ondernemers kunnen voor hun voertuigen en bouwmaterieel moeiteloos overstappen op deze brandstof. Met de komende winterperiode in aantocht hoeft men zich over de werking van de motoren geen zorgen te maken: Blauwe Diesel EN590 brandstoffen zijn het hele jaar door bestand tegen minus 20 graden Celsius of lager.

Blauwe Diesel is EN590 genormeerd en voor alle dieseltoepassingen een geschikte brandstof. Ron Voorham van Future Fuels: “Dit betekent dat je zonder aanpassingen aan de motor en met behoud van garantie voor die motor kunt overstappen. Je kunt zonder problemen ook weer wisselen naar gewone, fossiele diesel. Blauwe Diesel EN590 is een geregistreerd merk van Future Fuels en ondertussen een begrip in de markt geworden en daar zijn we bijzonder trots op. Blauwe Diesel EN590 is exclusief verkrijgbaar bij een selectief aantal dealers die de brandstof aanbieden via hun tankstations of leveren op het werk of in de opslagtank op je bedrijfsterrein, en dat door heel Nederland. U kunt de dealer voor uw regio vinden op www.futurefuels.nl.”

Dat Blauwe Diesel EN590 het hele jaar door een betrouwbare, duurzame brandstof is, heeft te maken met de winterbestendigheid conform Arctic Class 0 en dat het altijd FAME-vrij is! Zeker in de winterperiode biedt dit de nodige garantie tegen filterblocking en bacterievorming. De Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels functioneert ook in zeer koude omstandigheden. Ron Voorham: “Dit is van belang voor motoren in voertuigen of zware machines die buiten opereren, maar ook voor dieselmotoren ten behoeve van sprinklerinstallaties en noodstroomaggregaten die gebruikt worden in ziekenhuizen, bedrijven en stadsverwarmingscentrales. Je moet er niet aan denken dat in de winter deze veiligheidssystemen uitvallen door het uitvlokken van de dieselbrandstof. Met Blauwe Diesel EN590 sluit je problemen door koude temperaturen volledig uit.”

Future Fuels
www.futurefuels.nl