TOBROCO-GIANT gaat productie flink opvoeren

Artikel delen

Het was in 2020 niet toevallig een elektrische G2200E X-TRA wiellader die bij TOBROCO-GIANT in Oisterwijk als 25.000ste machine van de band rolde. De vraag naar compacte elektrische machines neemt namelijk sterk toe. Die positieve marktontwikkeling geeft dit jaar extra glans aan een andere mijlpaal, namelijk het 25-jarig bestaan. Dit jubileum wordt vooralsnog op kleine schaal gevierd, maar in Oisterwijk kijken ze nu al uit naar een nog interessanter gebeurtenis: het in gebruik nemen van nieuwe productielijnen.

machine

Directeur Toine Brock vertelt graag welke ambitie zijn bedrijf heeft: een productie van maar liefst 9.500 machines vanaf 2025. Dat betekent een verdubbeling van de huidige bedrijfsoppervlakte en de bouw van nog meer hallen en dergelijke. Toine licht toe: “De verhuizing naar een nieuwe en moderne locatie zal ervoor zorgen dat de innovaties onverminderd door zullen blijven gaan. Hierbij gaat het niet alleen om het ontwikkelen van nieuwe machines en aanbouwdelen, maar tevens het optimaliseren van bestaande modellen.”

Zo worden dit jaar vijf nieuwe TELE-modellen geïntroduceerd. Toine daarover: “Nu bestaat het gamma uit een TELE-variant van het kleinste model (D204SW TELE) en de twee grootste modellen (G3500 TELE en G5000 TELE). Met de introductie van de G1500 TELE, G2200 TELE, G2300 TELE, G2500 TELE en G2700 TELE komt er direct een complete lijn met telescoopladers beschikbaar.”

Om de groeiambities waar te maken wordt natuurlijk ook gewerkt aan meer elektrisch aangedreven machines. Toine: “Het bestaande aanbod wordt uitgebreid met de G2500E en G2500E X-TRA.” Met hun bedrijfsgewicht van 2.500 kg opereren beide machines een klasse hoger dan de huidige G2200E (X-TRA). “Dit maakt de machines nog steeds uitermate geschikt om op een aanhanger te vervoeren en biedt die veel flexibiliteit voor de gebruiker. In 2020 is tevens een start gemaakt met het ontwikkelen van machines in de klasse van 1,5 en 3,5 ton.”

Toine hoeft het gelukkig niet allemaal zelf te bedenken: “Met Jungheinrich heeft TOBROCO-GIANT een mondiale en betrouwbare partner gevonden, met kennis van zaken als het gaat om het ontwikkelen van elektrische machines.” Deze kennis wordt gedeeld met de R&D afdeling van TOBROCO-GIANT. Een afdeling die bestaat uit 30 engineers en die erop gericht is om met alleen de beste componenten een machine in eigen huis te ontwikkelen.”

TOBROCO-GIANT
www.tobroco-giant.com