Breed aanbod op Vakbeurs Openbare Ruimte

Artikel delen

Het mag een mijlpaal worden genoemd na anderhalf jaar Covid-19 perikelen: Vakbeurs Openbare Ruimte opent op 22 en 23 september toch echt de deuren voor een fysieke vakbeurs. De vakbeurs kan daadwerkelijk gehouden worden in de Jaarbeurs Utrecht omdat de overheid beurzen beschouwt als doorstroomlocaties en niet als evenement. Tijdens de beurs worden uiteraard alle maatregelen gehanteerd die op dat moment gelden voor doorstroomlocaties.

De Vakbeurs Openbare Ruimte is al jaren de grootste vakbeurs over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte in Nederland. De beurs groeit jaarlijks en blijft, net als onze openbare ruimte, in ontwikkeling. Bezoekers zijn gemeentelijke beleidsmakers, diensthoofden, gebiedsregisseurs, beheerders en projectmanagers, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, adviseurs en andere beroepsmatig geïnteresseerden. In 2019 bezochten 6.525 openbare ruimte professionals de beurs.

Breed aanbod

Alle denkbare producten en diensten voor openbare ruimte komen aan bod. De beurs is verdeeld in acht sectoren: Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Spelen & Recreatie, Bouw & Infra, Landschapsarchitectuur & Ontwerp en Advies & Beheer. Onder de noemer ‘Sportaccommodaties’ vinden bezoekers dit jaar ook producten voor binnen- en buitensport, die eerder dit jaar wegens Covid-19 niet konden worden getoond tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties.
Tijdens de beurs kunt u aanschuiven bij hoogwaardige lezingen over uiteenlopende thema’s en vraagstukken, gegeven door professionals uit het vakgebied. Zo leert u alles over de laatste trends en ontwikkelingen van de openbare ruimte.

Sectoren in detail

  • Advies & Beheer. Behoefte aan advies en slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken over openbare ruimte in Nederland? Op zoek naar een efficiënt beheersysteem voor het beheren van bijvoorbeeld lichtmasten, bomen, speeltoestellen en groen? Op de beursvloer staan professionals op dit gebied u graag te woord.
  • Bestrating. Bestrating is misschien wel de meest diverse sector op Vakbeurs Openbare Ruimte. Van onkruidwerende natuurbestrating tot gekleurde rubberschors en snippers. Naast de nieuwste straatelementen en ingebouwde voorzieningen komen ook alle ontwikkelingen omtrent bestrating met betrekking tot de veiligheid bij openbare voorzieningen aan bod. Neem al uw vraagstukken over waterdoorlatende en milieuvriendelijke bestrating, bodem, biologie en nutriënten beheer mee naar de specialisten op de beursvloer.
  • Bouw & Infra. Slim beheer van openbare ruimte vraagt om een integrale benadering waarbij bovengrondse en ondergrondse disciplines samenwerken. Denk hierbij aan de indeling van de ondergrond in relatie tot of ten dienste van bovengrondse ruimtelijke ordening, bijvoorbeeld door coördinatie op ligging van kabels, leidingen en riool, archeologie, ecologie (bomen), netbeheerders, ondergronds bouwen, duurzame ondergrondse infrastructuren (smart-grid) en gis-toepassingen, WION, KLIC-systematiek, Telecommunicatiewet, Publicatie 250, Velin- en Vewin-voorwaarden.
  • Groen. Groen speelt een belangrijke rol in het creëren van een plezierige en sociale buitenruimte. Gemeenten houden zich daarnaast steeds meer bezig met klimaatadaptatie, groene daken, natuurverzorging en burgerinitiatieven. Win tijdens de beurs nieuwe inzichten in op het gebied van participatie, kwalitatief beheer, city marketing, ontwerp en klimaat.
  • Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Parken, sportvelden, recreatieterreinen en tuinen: over alles wordt nagedacht, met de blik op de toekomst. Op de beursvloer vindt u alles over ontwerp van openbare ruimte en ontwikkeling van het toekomstige landschap, smart cities, herbestemming of de ontwikkeling van infrastructuur.
  • Licht. Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen. Op de beursvloer staan alle denkbare leveranciers met producten en diensten. Denk daarbij aan lichtmasten, armaturen, led, lichtregelsystemen, meettechnieken, voedingskabels- en kasten en aansluitkasten.
  • Spelen & Recreatie. Op de beursvloer vindt u talloze producten en diensten omtrent spelen en recreatie in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele schommels, glijbanen en valdempende ondergronden, maar ook nieuwe initiatieven, zoals interactieve en educatieve speeltoestellen.
  • Straatmeubilair. Straatmeubilair omvat alle voorwerpen die in de openbare ruimte voor algemene voorziening zorgen, zoals banken, prullenbakken, paaltjes en picknicktafels. Bent u in uw gemeente op zoek naar functionele en duurzame producten? Al deze producten in de openbare ruimte vindt u terug op de beursvloer.
  • Sportaccommodaties. Onder deze noemer komt u alles te weten over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties. U ziet de nieuwste innovaties en de allerlaatste ontwikkelingen op de berusvloer.

Praktisch

Wanneer: Woensdag 22 september 2021 en donderdag 23 september 2021 van 9:00 tot 17:00 uur.
Waar: Jaarbeurs Utrecht, Hal 2, 3 en 4.
Toegang: Een bezoek aan de beurs kost niets. Toegang tot de beursvloer én de lezingen is gratis voor ambtenaren, ontwerpers, landschapsarchitecten en andere relevante afnemers. Er wordt de hele dag kosteloos koffie, thee en fris geserveerd.

Vraag uw toegangskaart aan via www.openbareruimte.nl. Hier vindt u ook de beursplattegrond, deelnemers, lezingenprogramma en andere relevante informatie.