ZE-ombouwkit van UMS valt in de prijzen

Artikel delen

Zijn dieselaandrijvingen bij bouwmachines gemakkelijk te vervangen door aandrijfsystemen met veel minder of geen schadelijke uitstoot? Volgens Urban Mobility Systems BV (UMS) is dat geen probleem. Het bedrijf uit Oss is dan ook zeer vereerd dat het is gekozen tot één van de scale-up winnaars van de prestigieuze CES Innovation Award 2021 in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’. Het clean-tech ingenieursbureau deed dat met de inzending ‘Zero Emission conversion kit for construction equipment’.

UMS ontwikkelt en produceert batterij-elektrische en hybride (brandstofcel) aandrijflijnen ter vervanging van de dieselmotor die traditioneel in bouwmachines wordt gebruikt. Op deze manier maakt UMS de nul-emissie bouwplaats mogelijk, waardoor zowel de luchtvervuiling als de geluidsoverlast op de bouwplaats sterk vermindert. Alle UMS conversie kits worden gemaakt met een specifieke focus op economische haalbaarheid, schaalbaarheid en uitstekende bouwkwaliteit. Het in 2016 opgericht door Lars Kool opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in batterij-elektrische ombouwsystemen en heeft samengewerkt met vele grote merken bouwmachines, zoals Hyundai, Liebherr, Doosan, Bobcat, DAF en Magni.

ZE-ombouwkit

Met de ZE-aandrijflijnen en ombouwkits creëert UMS praktische en duurzame oplossingen om op een kostenefficiënte manier allerlei machines te elektrificeren: van 1,5 tons schrankladers tot 30+ tons graafmachines en alle soorten en maten machines daartussenin. Om de klanten te ondersteunen bij het gebruik van hun materieel in het veld, biedt Urban Mobility Systems ook laad- en energieopslagoplossingen die ‘off-grid’ energieopslag en netbalancering mogelijk maken als een tijdelijke of meer permanente oplossing.

Urban Mobility Systems
www.urbanmobilitysystems.nl