Deze minigravers zijn populair bij kabel- en leidingleggers

Artikel delen

Telecombedrijven hebben in ons land nu al meer kilometers aan glasvezelkabel gelegd dan er aan traditionele koperen leidingen liggen en het eind is nog lang niet in zicht. Dat is goed nieuws voor de importeur van Kubota minigravers. Die doen het namelijk uitstekend in dit infrasegment, zo laat Koen Meerman graag weten als commercieel directeur van Meerman Machines uit Vlaardingen.

Met zijn 2590 kg is de Kubota KX027-4 samen met enkele hulpstukken prima te vervoeren op een geremde aanhanger.

Of het nu over de aanleg van glasvezelkabels gaat of over gas- en waterleidingen, ze vergen allemaal graafwerk. Door hun combinatie van compactheid, kracht en cabinecomfort blijken de minigravers van Kubota daarvoor uitermate geschikt. Kabelleggers werken graag met de 1780 kg wegende Kubota KX019-4. Die voldoet aan de Stage V emissie-eisen en dat is ideaal voor stedelijk gebied. Hij heeft een verstelbare onderwagen (990-1300 mm) en een hefcilinder aan de bovenkant van de hefarm. Dat verkleint de kans op schade. De cabine is zeer ruim en er is standaard een anti-diefstalsysteem geïnstalleerd. Vervoer op een aanhanger is geen enkel probleem.

Krachtpatser KX027-4

Kabelleggers werken graag met de 1780 kg wegende Kubota KX019-4 met Stage V motor.

Voor het zwaardere werk adviseert Meerman de Kubota KX027-4. Het standaard model is bij uitstek geschikt voor graafwerk, bij het High-Spec model gaat het om de maximale functionaliteit bij hydraulische aanbouwdelen. De cabine is zeer ruim en er is standaard een anti-diefstalsysteem van Kubota aanwezig. Het hefvermogen van deze 1500 mm brede krachtpatser is 1440 kg en de maximale graafdiepte ligt op 2740 mm. Met zijn 2590 kg is hij samen met enkele hulpstukken prima te vervoeren op een geremde aanhanger.

Voor wie toch liever met een binnendraaier werkt is er de Kubota U27-4 met nagenoeg vergelijkbare specificaties. Beide modellen voldoen eveneens aan de Stage V emissie-eisen.

Meerman Machines
www.meerman.nl