100 jaar groei door innovatie – het begint bij de bodem

Artikel delen

Deutsche Saat Veredelung AG, moederbedrijf van DSV zaden Nederland BV, bestaat in 2023 maar liefst 100 jaar. Reden voor het bedrijf om dit te vieren en trots terug te kijken op 100 jaar groei door innovatie. Maar belangrijker nog: DSV zaden is bezig met de toekomst en in het speciaal met het belang van een gezonde bodem. Daarvoor wordt in 2023 een nieuwe campagne gelanceerd: “Het begint bij de bodem”.

Een handjevol aarde

Een vitale bodem is cruciaal voor het leven op onze planeet aarde. We willen een groeiende bevolking voeden, maar de bodem kan ook de gevolgen van klimaatverandering verzachten. Meer dan 100 jaar ervaring in veredeling heeft het bedrijf geleerd dat een gezonde bodem de basis is voor groei. Een duurzame en rendabele teelt van gewassen is niet mogelijk zonder een grondig begrip van de interacties en processen tussen de plant en de bodem. DSV zaden veredelt gezonde, efficiënte rassen en is expert in duurzame vruchtwisselingsystemen die van belang zijn voor de toekomst. Met de bodemcampagne benadrukken ze het belang van een vitale bodem en delen ze hun kennis. Zo borgen ze de bodemvruchtbaarheid en kunnen de eindgebruikers hoogwaardige opbrengsten realiseren.

Wat zien we in de campagne “Het begint bij de bodem”?

In 2023 begint het bedrijf met een bodemreis waarin ze kennis verzamelen en delen omtrent de interactie tussen de bodem en planten. Ze delen hun oplossingen voor een vitale bodem zoals zaden van gezonde en innovatieve plantenrassen en -mengsels. Ze zoeken contact met innovators in de praktijk, met (internationale) onderzoekers en deskundigen om actief samen te werken aan weerbare bodems. Belangrijk daarbij is dat het bedrijf hun kennis deelt met telers en met studenten en daarnaast willen ze projecten ondersteunen welke de bodem raken.

DSV zaden neemt u mee op bodemreis via deze pagina. Volg ook de social mediakanalen met #hetbegintbijdebodem.

100 Jaar groei door innovatie: “dat gaan we vieren!”

De festiviteiten voor het 100-jarig jubileum zijn gepland op 9 en 10 juni 2023 waar het bedrijf met een relatiedag en een ‘Family & Friends’-dag gaat proosten op 100 jaar groei door innovatie.

DSV zaden
www.dsv-zaden.nl/