Kennisdeeldag – Aquathermie en warmte uit kademuren

Artikel delen

Op donderdag 16 februari organiseert de InfraCampus-Stichting IKN een Kennisdeeldag waar het thema Aquathermie centraal staat, waar met name wordt ingegaan op warmte uit kademuren. Tijdens deze Kennisdeeldag kunt u diverse inspirerende lezingen volgen. Ook is er volop gelegenheid om exposanten van de InfraCampus te ontmoeten en van gedachten te wisselen over actuele thema’s die spelen in de Infra-sector. We hebben een brede vertegenwoordiging van exposanten in de InfraCampus, die graag met u meedenken.

Infracampus

De Kennisdeeldag bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur. Tussen de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch. Rond 15.00 uur sluiten we de dag af met een hapje en een drankje. Op deze Kennisdeeldag wordt onder meer een gerealiseerd project centraal gesteld. Waar wordt ingegaan op de totstandkoming van het project, de realisatie, maar ook de meetgegevens en ervaringen worden uitgelicht. Tevens wordt op 16 februari meetgegevens beschikbaar gesteld over de impact op de watertemperatuur, een actueel onderwerp omtrent Aquathermie.

U kunt de Kennisdeeldag kosteloos bijwonen.

Programma

10.30 – 11.15 uur – Sprekers: Hans van Arnhem van Indurio.

  • Hans start met een korte introductie gevolgd door de basiskennis Aquathermie. Hierin vertelt hij onder meer hoe warmte werkt bij Aquathermie en hoe de warmtevraag wordt bepaald.

11.15 – 12.00 uur – Spreker Simon Bos van Syntraal

  • Simon draagt een aantal concrete projecten aan, waarbij hij nader uiteen zet dat naast traditionele wisselaars ook damwanden steeds interessanter worden.

12.00 – 13.10 uur – Lunch en netwerkmoment

13.10 – 13.55 uur – Spreker Patrick Stoelhorst en Korneel de Jong van Energiedamwand Nederland BV

  • Patrick en Korneel nemen u mee in de Pilot bij Delft, waarbij meetresultaten en het calculatieprogramma worden toegelicht.

13.55 – 14.40 uur – Spreker Jeroen Mulder van Compagnieshaven

14.40 – 15.10 uur – Paneldiscussie met SyntraalGooimeerCompagnieshaven

  • Gooimeer is een bedrijf dat al bijna 50 jaar gespecialiseerd is in de huur en verkoop van stalen damwanden, welke voornamelijk voor grond- en waterkerende constructies gebruikt worden. Sinds enige jaren is het ook mogelijk om deze stalen damwanden thermisch te activeren, waardoor zij in staat zijn om de thermische energie uit het oppervlaktewater en de bodem te halen. Deze energie kan als oneindige duurzame bron gebruikt worden voor de warmtepomp, om hiermee gebouwen te verwarmen en/of te koelen. Gooimeer is de exclusieve licentiehouder van dit gepatenteerde systeem in de Benelux en brengt dit systeem samen met Crux Engineering onder de naam Energiedamwand Nederland, op de markt.

15:10 uur – Borrrel en netwerkmoment

Voor wie is de Kennisdeeldag interessant?

De Kennisdeeldag is interessant voor gemeentelijke en provinciale waterbeheerders, ontwikkelaars stedelijk gebied enmedewerkers duurzaamheid. Ook is deze Kennisdeeldag interessant voor adviesbureaus energie, kunstwerken en inrichting openbare ruimte en civiele aannemers.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de Kennisdeeldag via deze link, klik hier.