InfraCampus-IKN-straat op Infra Relatiedagen

Artikel delen

De succesvolle samenwerking tussen InfraCampus – Stichting IKN en Infra Relatiedagen wordt gecontinueerd. De stichting staat op 6, 7 en 8 februari met een aantal van haar leden in de Waterbouw Hal (Hal 5), waar zij een eigen ‘InfraCampus-IKN’-straat hebben. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met InfraCampus-Stichting IKN dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis binnen de bouw- en infrasector. Daarbij is er speciale aandacht voor innovaties bij de duurzame inrichting van de fysieke leefomgeving

Impressie van de ‘InfraCampus-IKN’-straat.

Impressie van de ‘InfraCampus-IKN’-straat.

De stichting is op Infra Relatiedagen aanwezig met onder meer de volgende exposanten: Akanova, Magnetar, Hendrikse Relinen, Rockwool Rainwater Systems en Van Walraven. Ook zijn er tal van deelnemers van de InfraCampus aanwezig op Infra Relatiedagen met een eigen stand. Tezamen bieden deze deelnemers aan overheidsinstanties en bedrijven de mogelijkheid om zich te oriënteren op innovatieve oplossingen die de markt biedt voor vraagstukken als klimaatadaptatie en energietransitie. InfraCampus – Stichting IKN organiseert in 2024 wederom Kennisdeeldagen in de InfraCampus, waar deze thema’s centraal staan.

De InfraCampus

Uitbreiding InfraCampus

In Harderwijk bevindt zich op het Bouw & Infrapark de InfraCampus. Deze ruimte is de ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector. Het oriëntatiecentrum, waar zich permanent stands bevinden van leveranciers uit de sector. Door de aanwezigheid van de leveranciers kan de bezoeker in een korte tijd kennis maken met innovatieve producten en diensten die aanwezig zijn op de InfraCampus. De stands zijn uniform opgezet en zijn gelegen aan brede looppaden. Tevens beschikt het Bouw & Infra Park over voldoende parkeergelegenheid en is ruim van opzet.

In het najaar 2023 is de InfraCampus Harderwijk uitgebreid. “De snelle uitbreiding van de hal toont aan dat de InfraCampus een succes is gebleken”, vertelt Erik Kerssies, directeur Bouw & Infra Park. Door de uitbreiding van de hal zijn er naast de 50 al bestaande plekken, 25 nieuwe locaties voor stands gecreëerd.

“Met de uitbreiding willen we het inspiratiecentrum in Nederland worden dat bedrijven en organisaties helpt hun weg te vinden op het gebied van klimaatadaptatie en overige klimaat- en energievraagstukken in de openbare ruimte”, aldus Erik Kerssies. Met de uitbreiding van de hal wordt direct de beursvloer verder geprofessionaliseerd. Zo wordt de hal ingedeeld in thema’s: Openbare verlichting, Water (management), Assetmanagement, Energie │Duurzaamheid │Circulariteit en Inrichting openbare ruimte | Veiligheid. Hierdoor kan de bezoeker gericht in contact omen met organisaties die een oplossing bieden voor een specifiek vraagstuk. De InfraCampus Harderwijk is dagelijks geopend en het is daardoor ook mogelijk om een afspraak in te plannen met een exposant. Ook kunt u op ieder gewenst moment inspiratie opdoen.

Kennisdeeldag.

Kennisdeeldag.

Kennisdeeldagen

InfraCampus – Stichting IKN organiseert vier maal per jaar Kennisdeeldagen op de InfraCampus. Gedurende de Kennisdeeldagen kunt u inspirerende kennissessies bijwonen en is er volop ruimte om te netwerken met professionals uit de infrasector. Tevens organiseren de exposanten (deelnemers) ook bijeenkomsten. Wilt u deze bijwonen, houdt dan de agenda op https://infracampusharderwijk.nl/evenementen/ in de gaten voor de laatste updates.

Kennisdeeldag drinkwaterbesparing  

Wat: Kennisdeeldag: 20% drinkwaterbesparing in de praktijk

Wanneer: donderdag 29 februari 2024

Toelichting

Deze Kennisdeeldag wordt in samenwerking met Water Alliance georganiseerd. We moeten zuiniger omgaan met drinkwater, onze waterbedrijven kunnen de groeiende vraag niet aan. De landelijke overheid wil daarom het drinkwaterverbruik voor 2035 met 20% verminderen. Dat lijkt ver weg, maar dit is dichtbij. Om dit doel te realiseren moeten we nu beginnen met maatregelen. Maar hoe? Tijdens deze kennisdeeldag hoor en zie je hoe drinkwaterbesparing in de praktijk mogelijk is.

Programma

Deze Kennisdeeldag bestaat uit een middagprogramma. U bent van harte welkom vanaf 12.30 uur voor een lunch. Het programma start om 13.30 uur en eindigt circa 16.30 uur. U kunt zich eenvoudig aanmelden via https://infracampusharderwijk.nl/contact/.

De permanente expositieruimte in Harderwijk.

De permanente expositieruimte in Harderwijk.

Overige Kennisdeeldagen

Houdt de agenda op https://infracampusharderwijk.nl/evenementen/ in de gaten voor de laatste updates.