Ervaar op de TKD zelf alle compacte Komatsu-machines

Artikel delen

De Komatsu-stand wordt dit jaar bemand door zes Komatsu Utility Partners uit het gehele land. Centraal staan de compacte machines van de Japanse machineproducent. Vakbezoekers kunnen op de TKD-stand diverse compacte Komatsu-machines zelf ervaren of een demonstratie bekijken die door een ervaren machinist wordt gegeven. Nieuwste aanwinsten zijn de mobiele graafmachine PW138MR-11 en de nieuwe schrankladers SK715-8, SK815-8 en SK820-8.

Mobiele graafmachine

Nieuwste aanwinst in de PW-reeks van Komatsu is de tijdens Bauma 2022 gepresenteerde mobiele graafmachine PW138MR-11.

Het volledige programma compacte machines van Komatsu omvat graafmachines (zowel binnendraaiers als conventionele machines), shovels/wielladers, schrankladers en mobiele graafmachines in de gewichtsklasse van circa 900 kg tot ruim 14 ton. Ze worden op de TKD gepresenteerd door deze zes Komatsu Utility Partners: 4ME Machines uit Nijkerk; Swinkels machinery uit Lierop; Dikke machine M.J. de Boer B.V. uit Nijeveen; Jan Vreugdenhil Onderhoud en Reparatie uit De Lier; D.T.H. Mechanisatie uit Hendrik-Ido-Ambacht en Vrijdag Trading uit Vragender

Mini-graafmachines

De grootste reeks is die van de minigravers, in totaal 13 machines beginnend met de PC09-1 (6,8 kW en bakcapaciteit 16-25 liter) en eindigend bij de PC58MR-5 (29,1 kW en 55-180 bakcapaciteit). De veelzijdige mini-graafmachines van Komatsu zijn compact, comfortabel licht en krachtig en goed inzetbaar op plaatsen met beperkte ruimte. Voor zowel eindgebruikers als verhuurbedrijven bieden ze veel bedieningsgemak voor zowel de ervaren als de beginnende machinist. De MR-5 minigraafmachines zitten vol met innovatieve en verbeterde functies, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de technologische expertise van Komatsu.

Midi-graafmachines

Aansluitend zien we een viertal graafmachine in de midi-klasse. Deze reeks omvat twee rupsgravers: de PC80MR-5 (46,2 kW en 130-270 bakcapaciteit) en de PC88MR-11 (50,7 kW en 90-340 bakcapaciteit; plus een tweetal bandenmachines: de PW98MR-11 (50,7 kW en 107-282 bakcapaciteit) en de nieuwe 14 tons PW138MR-11. De midigravers zijn speciaal ontworpen voor werkzaamheden op krappe locaties of lastig bereikbare plaatsen. Deze multifunctionele machines zijn uitgerust met een verstelbare zwenkgiek en kunnen in configuraties op maat worden geleverd.

Nieuwe 14 tons bandenkraan

Nieuwste aanwinst in de PW-reeks van Komatsu is de tijdens Bauma 2022 gepresenteerde mobiele graafmachine PW138MR-11. Deze nieuwe bandenkraan is met zijn bedrijfsgewicht tussen 13 en 14,3 ton meteen de grootste in de vijfdelige PW-reeks. De machine combineert zeer compacte afmetingen met prestaties op hoog niveau. De cabine is comfortabel dankzij een intuïtieve en ergonomische bediening en verschillende veiligheidsfuncties. Zo wordt het zwenken van de arm niet langer bediend met een voetpedaal, maar is deze functie nu geïntegreerd in de joystick. Het Komvison-systeem is nu beschikbaar met vier camera’s voor een nog beter zicht rondom. Dankzij de EU stage V motor van 72,6 kW (97,3 pk) met SCR en DPF voldoet de machine aan de strengste uitstootnormen.

Drietal compacte wielladers

Wiellader

Dankzij hun gebruikersvriendelijkheid voelen wielladers zoals de WA70M-8 zich perfect thuis op krappe locaties, bij het verplaatsen van materiaal op werklocaties en bij wegwerkzaamheden.

Met het drietal compacte wielladers van Komatsu kan elke bestuurder eenvoudig uit de voeten. Dankzij hun gebruikersvriendelijkheid voelen ze zich perfect thuis op krappe locaties, bij het verplaatsen van materiaal op werklocaties en bij wegwerkzaamheden.

Het programma compacte wielladers van Komatsu omvat de 5 tons WA70M-8 (46,2 kW en 0,75-1,23 kuub bakinhoud), de 6 tons WA80M-8 (53,7 kW en 0,8-1,25 kuub bakinhoud) en tot slot de WA100M-8 (69,8 kW en 1,05-1,8 kuub bakinhoud. De nieuwe generatie compacte wielladers is te voorzien van diverse attachments en ze beschikken over een comfortabele stoel en een ruim zicht rondom.

Nieuwe serie schrankladers

Schranklader

De nieuwe 8-serie schrankladers van Komatsu zijn tijdens de TKD voor het eerst in ons land te zien.

Ze zijn voor het eerst in ons land te zien, de nieuwe schrankladers van Komatsu. Met de eenvoudige maar geavanceerde joysticks zijn ze gemakkelijker en preciezer te bedienen dan een personenauto. Ze bieden een indrukwekkend graaf- en hefvermogen en de Komatsu-motor garandeert een laag brandstofverbruik en lage emissiewaarden.

Bij de schrankladers van Komatsu gaat het om de SK715-8 (34,3 kW en 0,35 kuub bakinhoud), de SK815-8 en de SK820-8 (beiden 37,9 kW en 0,4 kuub bakinhoud).

TKD vindt plaats op 8,9 en 10 juni in Almere

De TKD wordt op 8, 9 en 10 juni gehouden in Almere, op het 118.00 m2 grote voormalige parkeerterrein van de Floriade direct naast snelweg A6 naast nieuwbouwwijk Nobelhorst. De grootste buitenbeurs van West-Europa wordt voor de 28ste keer gehouden en opent dagelijks om 10.00 uur. De sluitingstijden wisselen: op donderdag 8 juni is het 21.00 uur, op vrijdag 9 juni 18.00 uur en op zaterdag 10 juni 16.00 uur. Bij vooraanmelding op de TKD-website (www.tkd.nl) is de toegang gratis.

BIA
biagroup.com