De sterkste schrankladers: nu nog sterker

Artikel delen

Bobcat heeft met de S86 en de T86 de tot nu sterkste laders op de markt gebracht. De beide machines zijn uitgerust met een Stage V 3,4 liter Bobcat-motor met een vermogen van 78 kW (105 pk). Net als bij de andere laders uit de R-serie is de motor in lijn met de directe aandrijving geplaatst om de koeling van de motor en de hydraulische componenten te verbeteren. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor het zware werk in de grond-, weg- en waterbouw.

Schranklader

Dankzij het nieuwe ontwerp van de werkgroep kunnen de machines zwaarder tillen en verder reiken. In combinatie met de krachtige hydrauliek en de lichte, maar stevige hefarmsecties van gietstaal leveren de laders veel meer hefvermogen; ook op de maximale hoogte.

Een interessant aspect van de S86 en de T86 zijn de verschillende opties voor de hulphydrauliek. Voor het gebruik van aanbouwdelen die een laag debiet vereisen, is er de standaard debietconfiguratie van 87 l/min. Daarnaast zijn er een high flow-functie met 138 l/min en een super flow-functie met een debiet van 159 l/min leverbaar. De beide machines beschikken standaard over het Bob-Tach-koppelsysteem, waarmee de bestuurder aanbouwdelen met behulp van schakelaars in de cabine kan (ont)koppelen.

De S86 en de T86 zijn uitgerust met een zeer comfortabele cabine, die optimaal zicht rondom biedt en die weinig geluid en trillingen doorlaat. De bediening is eenvoudig dankzij de intuïtieve SJC-standaardbedieningen en de grote displays.

Bobcat
www.bobcat.com
Standnr. 25