Nieuwe grastechnologie vangt klappen van extreme stress op

Artikel delen

Wees voorbereid op het extreme! Ons klimaat verandert wereldwijd. Extremen worden de nieuwe norm. Stortbuien, zinderende hitte en gortdroge zomers. Jij als groenprofessional komt steeds vaker onder druk te staan. “Moet ik beregenen, hoeveel moet ik beregenen, is mijn bemesting uitgespoeld, kan ik wel maaien als het zo nat is?” Geen reden tot stress! Er is een nieuwe grastechnologie die veerkrachtig met deze extremen omgaat: Resilient Blue. Deze technologie vangt de klappen van extreme stressperiodes op en vecht zich terug.

Uitblinken in veerkracht

Resilient Blue grastechnologie bestaat uit grassen die uitblinken in veerkracht. Speciaal ontwikkelde resilient Kentucky bluegrass (veerkrachtige veldbeemd) planten vormen het fundament. De graszaden zijn behandeld met Yellow Jacket Water Manager. De unieke Yellow Jacket Water Manager zaadbehandeling zorgt voor een optimale vochthuishouding rondom het zaadje, zodat graszaden succesvol kiemen en jonge kwetsbare planten zich stressvrij ontwikkelen tot een gezonde vitale grasmat. Zo vormt de technologie een veerkrachtig fundament en is de grasmat voorbereid voor extremen in de toekomst!

Tolerantie tijdens stressperiodes

Langdurige droogte en hitte, hoge ziektedruk en langdurige lage voedingsniveaus. Stuk voor stuk factoren die fataal kunnen zijn voor de grasmat en die hoofdbrekens bezorgen. Resilient Blue blijft, in tegenstelling tot normale veldbeemden, koelbloedig onder deze omstandigheden en verdraagt deze verschillende stressfactoren. Door op het juiste tijdstip weer te herstellen kan de grastechnologie terugvechten voor een optimale grasbezetting.

Tijdens het ontwikkelen van Resilient Blue is Barenbrug op zoek gegaan naar de sterkste planten met het hoogste aanpassingsniveau en de grootste veerkracht. En ze maakten het de grasplanten tijdens de testen niet makkelijk! Ze onderworpen de planten aan de meest extreme omstandigheden. Daardoor is Resilient Blue geheel op de gevolgen van de klimaatontwikkelingen voorbereid.

Grafiek stress

Snelste herstel na hitte en droogte

Veerkracht betekent niet alleen extreme weersomstandigheden verdragen, maar vooral ook zeker zijn van een snel herstel ná deze omstandigheden.

Als de grasmat onder zware droogte- en hitte stress komt te staan is het fijn om te weten dat je er zeker van bent dat Resilient Blue zich daar doorheen vecht en er snel weer goed bij ligt. De technologie verdraagt bovengemiddeld goed stress, en herstelt bovendien significant sneller van extreme stress.

Grafiek hitte en droogte

Resilient Blue wint Innovatieprijs Sportaccommodaties

Op het eerste ‘Barenbrug Online Event’ in februari 2021 lanceerde Barenbrug na jaren onderzoek onder verschillende omstandigheden de Resilient Blue-technologie. Nog geen drie maanden later werd het potentieel ervan erkend en bekroond met de Innovatieprijs Sportaccommodaties voor de meest gewilde technologie voor sportvelden.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), de Vereniging Sport en Gemeenten, het NOC*NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties.

De eenvoudigste oplossing voor gazons

Dankzij het innovatieve mengsel en de allernieuwste geavanceerde grastechnologie van Barenbrug ziet het gazon er zo groen uit als maar zijn kan. Resilient Blue houdt stand, of er nu een lange periode van droogte en hitte is in de zomer of een ijskoude periode in de winter. Spelende kinderen, rennende honden of familie-picknicks vormen geen enkel probleem voor een park of gazon. De hoge slijtvastheid van het mengsel vangt de klappen op en vecht zich terug.

Resilient Blue Lawn verdraagt stressperiodes zeer goed en herstelt zich daarna snel. Deze unieke weerstand tegen stress zorgt ervoor dat het gazon minder kwetsbaar is voor ziekteaanvallen. Voor een groener en gezonder gazon het hele jaar door is Resilient Blue de aangewezen keuze.

Barenbrug
www.barenbrug.nl