De oplossing voor klimaatbestendige straten

Artikel delen

Veel gemeenten werken actief aan klimaatbestendige steden en straten. Wavin biedt hiervoor verschillende oplossingen, waaronder blauw-groene daken en straatkolken. De straatkolk van Wavin is in staat om regenwaterpieken snel af te voeren en zoveel mogelijk vuil vast te houden.

StraatkolkDe Tegra kolk is voorzien van een filter. Deze filter heeft een groot contactoppervlak zodat bladeren en ander vuil afgevangen worden. De vorm en de positie van het filter waarborgen de werking van de kolk en zorgen dat er nauwelijks vuil in het achterliggende stelsel terecht komt.

Daarnaast is de kolk in alle stelsels toepasbaar, maar zeker in combinatie met infiltratiesystemen. Doordat de kolk veel vuil afvangt, blijft de functionaliteit en infiltratiecapaciteit van het IT-riool gewaarborgd. Ook voorkomt de kolk dat er straatvuil in het milieu terechtkomt.

100% gerecycled kunststof en bestand tegen een stootje

De Tegra kolk voorziet ook in een andere behoefte. Nu circulariteit een steeds grotere rol speelt, is ook de vraag naar gerecycled materiaal steeds groter. De Tegra kolk is van 100% gerecycled kunststof en dus een uitermate duurzame keuze.

Denk niet dat gerecycled materiaal ten koste gaat van de kwaliteit. Dat de Tegra kolk tegen een stootje kan, is gebleken bij de productielocatie van vrachtwagenfabrikant Scania. Bij dit terrein zijn Tegra kolken geïnstalleerd om te testen hoe goed ze bestand zijn tegen het vele vrachtverkeer. Waar de betonnen voorgangers jaarlijks kapotgingen, bleven de kunststof kolken intact. De flexibiliteit van kunststof en het robuuste ontwerp maken dat de Tegra kolk bestand is tegen hoge wiellasten.

Wavin
Wavin.nl/tegra-kolk