Zorgzaam omgaan met water

Artikel delen

“De TBS-SVA GROEP is gekend als marktleider in afwateringssystemen zoals straat & trottoirkolken, rooster & draingoten maar ook infrastructurele afwatering zoals verholen goten”, verteld Willy Bruckers, commercieel Directeur bij TBS-SVA.

Mini rain garden“Afgelopen jaar is daar kennisoverdracht en oplossingen bijgekomen om de verantwoordelijken voor grondwaterbeheer en klimaatadaptatie kenbaar te maken dat het een noodzaak is om goed na te denken over deze mogelijke voorzieningen en er niet standaard van uit te gaan dat regenwater gevallen op de openbare infrastructuur schoon is.”

TBS-SVA GROEP ontwikkelde hiervoor een aantal producten zoals de Cycloon filterput kolk die regenwater tot een grote van 280 mu kan reinigen en streeft erna om dit nog verder te verbeteren.

“Of wat dacht je van de Mini Raingarden? Die kan water filteren, bufferen en vertraagd afvoeren/infiltreren en daarbij ook nog eens bijdragen aan de vermindering van de binnenstedelijke hittestress.”

kolk

Sinds kort is daar in samenwerking met Kekkilä BVB een nieuw product aan toegevoegd namelijk de CITYKROSS-infiltratie kolk een slimme kolk die het Citykross klimaat adaptief concept op een juiste en schone manier van regenwater voorziet.

Willy Bruckers verteld dat de twee bedrijven verdere plannen hebben tot samenwerking en dat een derde partij ook in het concept wil gaan deelnemen.

“Afwatering van wegen blijft natuurlijk een van onze specialiteiten” zegt Bruckers. “Zodat men de verkeersveiligheid kan blijven garanderen, hiervoor hebben we ook als gevolg van de toenemende stortbuién de stormwaterkolken ontwikkeld die met name onder aan hellingen het water snel en efficiënt afvoeren, en zo zijn we steeds meer klaar voor de toekomst.”

TBS-SVA Groep
www.tbs-sva.nl/
Stand: 4.3.26