‘Miniboor’ biedt oplossingen voor glasvezel huisaansluitingen

Artikel delen

Vermeer, bekend van zijn horizontaal gestuurde boormachines, heeft een aantal nieuwe producten aan het gamma toegevoegd. Speciaal bedoeld voor glasvezel aansluitingen tot aan huis, het zogenaamde ‘fiber to the home’.

Mini boorDeze nieuwe serie mini-boormachines maakt het mogelijk om op een snelle en kosteneffectieve manier kleinere boringen te realiseren. Wat opvalt, is dat de initiële investeringskosten voor een mini-boormachine inclusief accessoires aanzienlijk lager zijn dan die van een reguliere horizontaal gestuurde boormachine. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor projecten waarbij precisie en efficiëntie vereist zijn.

De mini-boormachine, ook wel bekend als de ‘miniboor’, onderscheidt zich door zijn compacte afmetingen en de relatieve buigzaamheid van de boorstangen. Hierdoor kan hij flexibel worden ingezet, zelfs in omgevingen met beperkte ruimte. Deze eigenschappen maken de miniboor uitermate geschikt voor situaties waarin nauwkeurigheid en manoeuvreerbaarheid van groot belang zijn.

Naast het gebruik voor glasvezelaansluitingen heeft de miniboor veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor diverse installatiewerkzaamheden. Een interessante eigenschap is dat, vergelijkbaar met de grotere machines, de ondergrondse boorkop gelokaliseerd en aangepast kan worden tijdens het boorproces. Dit betekent dat de precisie en controle die Vermeer-apparatuur kenmerkt, ook behouden blijven bij het werken met de miniboor.

Met deze uitbreiding van het assortiment bewijst Vermeer opnieuw zijn toewijding aan innovatie en het leveren van oplossingen die aansluiten bij de veranderende behoeften van de industrie. De nieuwe reeks mini-boormachines belooft een waardevolle aanvulling te zijn voor professionals die streven naar efficiëntie en precisie, of het nu gaat om glasvezelverbindingen of andere complexe installatietaken.

Vermeer Benelux
www.vermeer-benelux.com
Stand: 3.210