Nieuwkomers scoorden goed op MATEXPO

Artikel delen

Verhaal apart op deze MATEXPO waren de minishovels van het vrij nieuwe merk Relly, dat als alternatief voor de Knikmops wordt geproduceerd door De Schans uit Hedel. De Relly is er in een diesel- en elektrische versie. Tijdens de beurs werd zichtbaar dat ze voortaan ook in België op de markt worden gebracht.

Relly

De door De Schans geproduceerde Relly-serie laders is bedoeld als alternatief voor de Knikmops. De Relly wordt voortaan ook in België op de markt gebracht, onder andere door Contramatt.

Firma Beel verraste de bezoekers met zowel een buiten- als binnenstand, waarbij die laatste geheel was toegespitst op de MATEXPO-première van het Chinese merk XCMG. Dat biedt een brede range van compacte machines: mini- en midigravers, hoogwerkers en verdichtingsmachines.

Sunward, eveneens een Chinees merk, presenteerde als primeur de 15 tons mobiele graafmachines SWE 155FW met verstelgiek en Cummins dieselmotor.

Bij CEBEKO was voor het eerst op alle machines te zien, dat het voormalige Doosan tegenwoordig als DEVELON door het leven gaat. Ook de nieuwe elektrische DK 20ze minigraver werd onder die vlag getoond.

Tot slot één van de ‘grootste’ noviteiten die tijdens MATEXPO werd gepresenteerd: het geautomatiseerde SOLOMON overslagsysteem voor los gestorte bulkgoederen van Deprez. Het kreeg weliswaar niet de Innovation Award mee naar huis, maar wel de ‘Made in Belgium’ erkenning van MATEXPO.

Minigraver

Op de stand van CEBEKO was duidelijk te zien dat Doosan is veranderd in DEVELON. Op de voorgrond de nieuwe elektrische minigraver DK 20ze.

Geautomatiseerde overslagsysteem

Made in Belgium: het geautomatiseerde SOLOMON overslagsysteem voor los gestorte bulkgoederen van Deprez.