Ook Demo Zone Intermat in teken van Zero Emissie

Artikel delen

De demonstratiezone is één van de grootste attracties van materieelvakbeurs Intermat. Die wordt volgend jaar bij Parijs gehouden van 24 – 27 april. De Demo Zone is het grote buitenterrein waar fabrikanten hun machines in actie laten zien. Net als bij Intermat zelf staan die demonstraties in 2024 vooral in het teken van ‘low carbon’ oftewel Zero Emissie.

intermat materieel

Bezoekers kunnen volop actie verwachten van innovatief materieel: er staat ze een nieuwe generatie met hybride en elektrische motoren te wachten. Nu al is duidelijk dat er een grote diversiteit aan ZE-bouwmachines te zien zal zijn: minigraafmachines, (knik)laders, graders, graaflaadcombinaties, zeefmachines, brekers, sloopmachines, enzovoort. Een reden te meer dus om in april af te reizen naar het Parc des Expositions in Villepinte ten noorden van Parijs.

World of Concrete

Intermat wordt gelijktijdig gehouden met vakbeurs World of Concrete Europe (WOCE). Ook deze geheel aan beton gewijde vakbeurs heeft veel plek ingeruimd voor live demonstraties van allerlei apparatuur, gereedschap, transportmiddelen, enzovoort. In de speciale ‘Concrete Demos’ zone zullen doorlopend presentaties te zien zijn van decoratief, gepolijst, gebouchardeerd en anderszins bewerkt beton. Voor WOCE hebben zich maar liefst 200 standhouders ingeschreven.

Innovation Awards

Het is al weer de negende editie van de INTERMAT Innovation Awards. Daarmee worden apparatuur, technieken, diensten of producten onderscheiden die bijdragen aan vooruitgang in de bouw- en materiaalindustrie. Er zijn zoals gebruikelijk vijf categorieën:

  • gebouwen, burgerlijke bouwkunde en betonsector;
  • grondverzet, sloop en transport;
  • hijs- en overslagkranen;
  • nieuwe technologieën en energie;
  • wegen, mineralen en funderingen.

De genomineerden worden bekend gemaakt tijdens de INTERMAT-persdagen op 18 en 19 januari 2024, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt op de eerste avond van de vakbeurs zelf: woensdag 24 april 2024.

intermatINTERMAT en WOCE
www.intermatconstruction.com