MR-5 minigravers bij Komatsu

Artikel delen

Ze zijn krachtig, kunnen goed werken in krappe ruimtes en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zo presenteert Komatsu de nieuwe minigravers in de MR-5 serie. Waarbij de letters MR staan voor Medium Radius ofwel korte draaicirkel.

Komatsu laat een viertal minigravers uit de MR-serie zien. Op de foto de PC35MR-5.

Het gaat in dit geval om de PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 en PC55MR-5, een viertal minigraafmachines met giekverstelling. Bijzonder bij dit viertal is, dat ze zijn uitgerust met het Komtrax 5 satellietvolgsysteem van Komatsu. Komtrax 5 is een specialiteit van de grote Serie 11 graafmachines en het is voor eerst dat we het standaard terugzien op een minigraver.
De in Italie geproduceerde minigravers kregen een verbeterde cabine, met een modernere look en betere toegankelijkheid door het nieuwe design van de draaideur. Een multifunctioneel, hoge-resolutie LCD display van 3,5”, geeft meer informatie over het machineonderhoud en 5 procent lagere brandstofgebruik.

Voorbeelden van de serie MR-5 minigravers werden vorig jaar in ons land getoond tijdens de Roadshow die Komatsu-importeur BIA bv hield in samenwerking met haar Utility Partners.

BIA Komatsu, www.biagroup.com.