Opening B&I InfraCampus

Artikel delen

Op 10 april 2019 opende B&I InfraCampus op het Bouw & Infra Park in Harderwijk officieel de deuren. Deze ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector is gerealiseerd in de grote bedrijfshal op een centrale plek op het groene park. De B&I InfraCampus wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de stichting Innovatie Kenniscentrum Nederland (IKN). GWW Totaal is de mediapartner van B&I InfraCampus.

Wethouder Christianne van der Wal van de gemeente Harderwijk verricht de openingshandeling op een dumper.

Het lint is doorgeknipt door wethouder Christianne van der Wal. Erik Kerssies (rechts van de wethouder), directeur Bouw & Infra Park en Frans Debets (links), voorzitter IKN, ondersteunen de openingshandeling.

Met als thema ‘Hoe integreren we waterbeheer, ruimtelijke adaptatie en energie in een mooie en veilige stedelijke omgeving?’ opende de B&I InfraCampus onder grote belangstelling de deuren. Wethouder Christianne van der Wal van de gemeente Harderwijk verplaatste eerst een dumper over enkele meters en knipte daarna het lint door, voor de deuren van de B&I InfraCampus. Dat deed zij in bijzijn van Erik Kerssies, directeur Bouw & Infra Park en Frans Debets, Voorzitter IKN.
“We starten met 60 standhouders, maar we hebben nu al een wachtlijst”, zei Erik Kerssies bij de opening. “Klimaatadaptatie is een grote opgave. We praten dan over geïntegreerde functies in stedelijke omgeving. We moeten daarbij nog veel ontdekken. Daarom moeten we het vooral samen doen. Dit is het nog maar het begin. We gaan hier cursussen, netwerkdagen en presentaties organiseren”, zei IKN voorzitter Frans Debets. Ook in de presentaties daarna stond samenwerken voorop: “Het toverwoord is dan ook samenwerken” zei Debets niet voor niets. De B&I InfraCampus maakt dit mogelijk.

Bijzondere plek

De B&I InfraCampus in Harderwijk is in ieder geval bijzonder: het dient niet alleen als een permanent oriëntatiecentrum, maar is ook een unieke ontmoetingsplek. In de B&I InfraCampus bevinden zich circa 60 permanente stands van leveranciers. Een ruim en compleet aanbod dat hele jaar ter beschikking staat en in de nabije toekomst nog uitgebreid kan worden. Ook GWW-Totaal is hier te vinden. Dit toonaangevende platform voor de grond-, weg- en waterbouw is de officiële mediapartner van de B&I InfraCampus en zal u regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en activiteiten die hier plaats gaan vinden.

Concentratie van infra toeleveranciers

Door de aanwezigheid van 60 leveranciers kan de bezoeker in korte tijd kennis maken met de vele producten en diensten die aanwezig zijn op de B&I InfraCampus. In Nederland is er geen vergelijkbaar alternatief. Er gaat geen tijd en energie verloren met het opbouwen van tijdelijke exposities. B&I InfraCampus is centraal gelegen, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en is ruim en licht van opzet. De stands zijn uniform in uitvoering en gelegen langs brede looppaden.

Evenementen

Regelmatig organiseert B&I InfraCampus in nauwe samenwerking met de Stichting I.K.N. interessante lezingen en presentaties, die door vele Infraprofessionals worden bezocht. Tot de overige activiteiten van de B&I InfraCampus behoren onder andere het organiseren van brancheseminars en andere activiteiten in het belang van de branche. De B&I InfraCampus is hiermee de trotse thuisbasis van de Infra.

GWW Totaal is de mediapartner van B&I InfraCampus en heeft ook een eigen stand.

 

Meer informatie: www.bouwinfrapark.nl/infracampus-harderwijk/