Slimmer draaien met nieuwe mobiele graafmachines

Artikel delen

Ter vervanging van de huidige F-serie introduceert Pon Equipment begin november twee nieuwe mobiele graafmachines: de M314 en de M318. Deze volledig vernieuwde machines moeten de weg plaveien voor de ‘nieuwe generatie mobiele graafmachines’. Snellere en efficiëntere machines met meer comfort, een lager brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten.

M318 aan het werk.

Eén van de belangrijkste verbeterpunten betreft de volledig nieuwe Cat C 4.4-motor. Deze krachtige Stage V motor heeft een lager brandstofverbruik (5%) en voldoet aan de meest strenge en recente emissie eisen. Daarnaast hebben beide machines 15% meer zwenkkracht, waarmee ze volgens Pon Equipment een stuk sneller en soepeler werken dan de huidige F-serie. De M318 valt in een hogere gewichtsklasse en is daarmee het grotere broertje van de M314. Zo heeft de M318 ten opzichte van de nieuwe M314 meer vermogen, grotere graafdiepte, reikwijdte en laadhoogte.

Comfortabel en intelligent

Met de nieuwe machines wil Pon Equipment ook het comfort voor machinisten naar een hoger niveau brengen. Nieuwe technologie met een intuïtieve interface moet zorgen voor een eenvoudigere bediening. De machinist kan voorkeuren configureren (bijvoorbeeld gas, stuurgevoel, cabine temperatuur, joystickknoppen) die de machine onthoudt bij het opstarten. Een nieuwe en ruimere cabine, 360 graden camera en een bredere stoel maken de cabine extra comfortabel en verbeteren het zicht rondom de machine.

Beperkte onderhoudskosten

Tot slot is het doel van de nieuwe generatie graafmachines om onderhoudskosten zoveel mogelijk te beperken. Dagelijkse servicepunten zijn eenvoudiger te bereiken vanaf de grond en nieuwe, duurzame filters gaan langer mee. Met diagnose op afstand wordt de productiviteit zo min mogelijk belemmerd en is de onderhoudsefficiëntie een stuk hoger. Hiermee zijn de onderhoudskosten ten opzichte van de levensduur met 10% verbeterd.

Pon Equipment BV
www.pon-cat.com/nl/streetsmart