Crafter nu ook als emissieloze pick-up

Artikel delen

Ben je veel werkzaam in de stad en gebruik je daarbij een vrachtwagen of bestelbus op diesel, dan loop je over niet al te lange tijd vast op een strenger milieubeleid. De keuze voor een elektrische uitvoering biedt meer toekomstperspectief, zeker nu bijvoorbeeld de e-Crafter van Volkswagen ook als Pick-up op de markt komt.

We kennen de Crafter allemaal als gesloten bestelbus. Ook de elektrische versie van de Crafter kreeg in eerste instantie die opbouw. Maar er blijkt meer mogelijk. Sinds kort zijn er namelijk drie uitvoeringen van de e-Crafter bijgekomen: een versie met vaste open laadbak, een kipper en een veegvuil-kipper. Dat biedt perspectief voor straatmakers, hoveniers, gemeentelijke diensten, enzovoort. De laadbak meet inwendig 3,26 x 2,04 meter. Het laadvermogen van de Pick-up is circa 820 kg, dat van de Kipper 740 kg. Neerklapbare zijborden van geanodiseerd aluminium, handige sjorogen, opties zoals een palenrek, touwhaken, een opklapbare opstap en een bezemkast; ze maken deze werkuitvoeringen af.

Fluisterstil en emissievrij

De elektrische aandrijflijn is niet veranderd, waardoor ook de e-Crafter Pick-up comfortabel, fluisterstil en geheel emissievrij rijdt. Voor werken in de stad is zijn actieradius toereikend (173 km) en anders is er altijd de mogelijkheid tot snelladen (in 45 minuten is de hoogvoltage accu tot 80 procent bijgeladen).
Volkswagen heeft de nieuwe e-Crafter een krachtige 100 kW elektromotor gegeven en die levert een consistent koppel van 290 Nm. Optrekken vanuit stilstand gaat verrassend snel, mede dankzij de automaat met één versnelling. Het multifunctioneel display laat alle benodigde gegevens zien: van de energiestroom tot de recuperatie en de resterende actieradius.

Volkswagen Bedrijfswagens
www.vwbedrijfswagens.nl/nl/modellen/e-crafter.html