In de Spotlight

Artikel delen

Waterbeheer, van het dak tot ondergrondse infiltratievoorzieningen

Klimaatveranderingen, hoe gaan we ermee om? Welke oplossingen zijn nu voorhande en welke innovatieven concepten kunnen we doorontwikkelen? Extreme hitte en overmatige neerslag veranderd de oude manier van regenwaterbeheer. De verstedelijking en het eisenpakket zijn belangrijke discussiepunten.

DrainIT – gevestigd in Maastricht – biedt in samenwerking met Nidaplast regenwatermanagement producten aan. Door de best mogelijke oplossingen te combineren van NidaRoof, Nidaplast RA, Nidagravel, EP serie en AZBOX biedt Nidaplast toekomstgerichte oplossingen.
De regenbuien worden vaak alleen maar heftiger en kan zorgen voor wateroverlast. Daarom is het essentieel om ons rioleringsstelsel te ontlasten. Nidaplast biedt totaal oplossingen voor het opvangen en infiltreren van hemelwater.

De Nidaplast EP opslagmodules zijn honingraatblokken van 2400 x 1200 mm, 120 of 520 mm dik. De productlijn Nidaplast® EP en Nidaflow® maakt toepassingen mogelijk voor de tijdelijke ondergrondse opslag van hemelwater bij groenzones, parkeergelegenheden en toegangswegen voor licht- en zwaarverkeer met een weerstand tegen verticale druk tot 60 T/m² met een maximale inbouw van 4,30 m.
Het gepatenteerde Nidaplast-systeem is gebaseerd op de verdeling en vulling van de infiltratieblokken door middel van infiltratiebuizen. Het regenwater wordt getransporteerd via infiltratiebuizen, die op een inspectieput zijn aangesloten. De verdeling van de Nidaplast EP-blokken gebeurt via infiltratiebuizen, die in grind-split of lava zijn verwerkt. Als de aangevoerde regenwaterhoeveelheid groter is dan de infiltratie- of transportcapaciteit, stijgt het regenwater in de infiltratieblokken. Na de regenbui infiltreert het regenwater in de bodem en zal een gedeelte voor spoeling van de infiltratiebuizen zorgen. De vervuiling, zand en fijnstof blijft in de buizen achter en verzamelt zich in de zandvangputten, die indien nodig kunnen worden gereinigd. Voorzuivering is ook een mogelijkheid.

De AZBOX voldoet ook aan de strengste eis. Het zijn stapelbare infiltratiekratten met een brede inspectie tunnel. Elke laag is inspecteer- en reiningbaar door onze unieke inspectieschacht die overal, zonder een speciale toegangsput, te plaatsen is. Beide producten zijn CSTB en DIBT gecertificeerd.

Nidaplast is al meer dan 35 jaar in het noorden van Frankrijk gevestigd. Nidaplast is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van innovatieve kunststof producten en is met name de uitvinder van de polypropyleen honingraat.

Met meer dan 10 jaar expertise in de inframarkt kan DrainIT totaaloplossingen en projectondersteuning bieden aan architecten, adviesbureaus, projectmanagers en ondersteuning geven aan hun vraagstukken bij technische studies.

DrainIt
www.drainit.eu