Corona zorgt voor recordeditie Matexpo 2021

Artikel delen

Evenementen mochten weer in België en dat hebben we geweten. De lang verwachte materieelvakbeurs MATEXPO eindigde op zondag 12 september met een recordaantal bezoekers. In vijf dagen tijd werden maar liefst 41.671 bezoekers geteld en dat waren er bijna 2.000 meer dan bij pré-Corona-editie van 2019.

“Zeer begrijpelijk”, zo reageerde Matexpo-directeur Gregory Olszewski: “Exposanten, bezoekers en partners, iedereen keek reikhalzend uit naar deze bijzondere editie van Matexpo. Het stabiele weer en de drang om elkaar weer ‘in het echt’ te ontmoeten bleken voor iedereen de ideale mix.”

Ook de ruim 370 exposanten noemde deze 39ste editie zeer succesvol. Het waren spannende maanden geweest. Want kon de grootse materieelvakbeurs in dit deel van Europa wel of niet doorgaan in september en onder welke voorwaarden? Uiteindelijk werd Matexpo 2021 een heel normale vakbeurs.

Inmiddels kijkt Gregory Olszewski al weer uit naar de 40ste editie, die van 6 tot 10 september 2023 ook weer in Kortrijk Xpo moet worden gehouden. Voor deze jubileumeditie kunnen de exposanten zich nu al aanmelden.

DemoDays

In het tussenjaar krijgen we echter eerst nog de DEMO DAYS powered by Matexpo. Zeg maar het Belgische equivalent van onze buitenbeurs TKD, die naar verwachting in mei en/of juni van hetzelfde jaar gaat plaatsvinden. De DemoDays zijn evenzeer een buitenevenement: de strijdkreet luidt dan ook ‘Be sure to bring your boots’ en ze vinden plaats op 3 en 4 september ergens in Wallonië. Tijdens de DEMO DAYS draait alles om werkende machines: doorlopend demo’s en testen van graafmachines, trucks, kippers, accessoires en ander materieel.

Meer info over de juiste locatie lees je straks hier

Matexpo
www.matexpo.com