Registratie InfraTech 2023 is geopend

Artikel delen

Infraprofessionals kunnen zich weer registreren voor het grootste platform voor de sector in de Benelux: InfraTech. Na een gedwongen online-versie in 2021 gaan de deuren van Rotterdam Ahoy van 17 tot en met 20 januari 2023 weer wagenwijd open voor de 15e editie van de vakbeurs met de bijbehorende kennissessies en congressen.

Beurs vloer van infratech

Net als voorgaande edities kent InfraTech 2023 weer een aantal hoofdthema’s. Komende januari zijn dat ‘Mobiliteit en Logistiek’; ‘Vervanging en Renovatie’; ‘Digitale Infra’; ‘Human Capital’ en ‘Klimaat en Verduurzaming’. Vooral het laatste thema zal in januari in Rotterdam Ahoy veel aandacht krijgen. Want de organisatie van InfraTech 2023 wil dat deze 15e editie flink bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen.

De Nederlandse economie – en dus ook de infrabranche – moet in 2050 immers al volledig circulair zijn. Rijkswaterstaat heeft de lat zelfs nog hoger gelegd: die wil in 2030 al helemaal klimaatneutraal en circulair werken. En ook provincies, gemeenten en waterschappen hebben vergaande ambities die niet alleen het aangezicht maar ook de werkwijze van de Nederlandse infrabranche voorgoed zullen veranderen. De infrasector kan daarmee aan de basis staan van een routekaart naar nieuwe wegen.

Traditiegetrouw is er tijdens InfraTech in 2023 ook weer veel aandacht voor waterbouw. Niet alleen door een nieuw Waterbouwplein op de beursvloer dat een ontmoetingsplek voor waterbouwbedrijven wordt, maar ook door een gelijktijdig  georganiseerd congres: ‘Bouwen in Water’. Tijdens dit eendaagse symposium op 19 januari worden de mogelijkheden van een nieuw eiland in de monding van de Westerschelde onderzocht.

Banner

qr code infratechInfraTech
www.infratech.nl