Groenexpo Bloem & Tuin

Artikel delen

Van 14 tot en met 23 juli 2023 vindt in Nuenen de 29e editie van Groenexpo Bloem & Tuin plaats. Dit buiten evenement biedt standhoudersplekken aan leveranciers, hoveniers én kwekers. Groenexpo Bloem & Tuin is hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt en zich wil laten verrassen door de schoonheid van de natuur. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Foto: Stephan Janssen.

Tijdens een wandeling door het prachtige natuurgebied Gulbergen kom je langs prachtige en bijzondere bloemen en planten en ontdek het laatste tuindesign, de allerlaatste tuintrends, kunstobjecten en tuinornamenten. Daarnaast kun je deelnemen aan workshops en in contact komen met talloze specialisten op het gebied van bijvoorbeeld tuinarchitectuur. Ook dit jaar zijn er weer diverse internationale en nationale kwekers op Bloem & Tuin. Het evenement trekt jaarlijks zon 40 tot 50.000 bezoekers.

Ruim 120 standhouders

Er zijn meer dan 120 standhouders op het terrein aanwezig. Het gaat daarbij vooral om productleveranciers, kwekers en hoveniers. Productleveranciers zijn onder anderen bedrijven die onder meer tuinmeubelen, tuindecoratie, schuttingen, bestrating en barbecues aanbieden. Kwekers presenteren bekende planten- en bloemensoorten voor in de tuin zoals hortensia’s, rozen en hosta’s, maar ook exotische en bijzondere soorten. Voor kwekers die als standhouder aanwezig willen zijn, geldt een gereduceerd tarief. Ze betalen een bedrag dat afhankelijk is van het aantal vierkante meters standruimte. Hoveniers kunnen gratis deelnemen, omdat er veel tijd gaat zitten in de aanleg van een showtuin.

Bezoekers kunnen dit jaar een stem uitbrengen op bloemen en planten die de afgelopen tijd op de markt zijn verschenen. Er zullen vele noviteiten te zien zijn van diverse topkwekers op een speciale stand waar de bezoeker op een ludieke wijze zijn of haar stem kan uitbrengen. Welke kweker wint de prijs: DE Plant innovatie Groenexpo Bloem en tuin 2023.

Meer weten? Kijk op www.bloementuin.nl