Zero-emissie primeur voor boomrooierij

Artikel delen

Nadat Boomrooierij Weijtmans afgelopen zomer de eerste mobiele accucontainer geleverd kreeg, heeft de groenspecialist uit Udenhout inmiddels ook haar eerste zero-emissie project uitgevoerd. De DENS Powerhub accucontainer werd in Amsterdam op een werk ingezet als mega powerbank voor het elektrisch materieel en de elektrische gereedschappen die werden ingezet tijdens het werk.

Elektrisch materieel

De DENS Powerhub is goed voor 1.600 Kwh aan elektra power en fungeert als centrale stroomvoorziening op grotere projecten waar elektrische machines en materieel ten minste een werkdag vol moeten kunnen draaien. Directeur Kees Weijtmans heeft een heldere ambitie als het gaat om de elektrificatie van zijn bedrijf: uiterlijk in 2023 werkt de boomrooierij  zoveel mogelijk fossielvrij. Mede daarom heeft hij ook een tweede accucontainer besteld.

Zodra die is geleverd, wil Weijtmans er dagelijks één inzetten op een project terwijl de ander opgeladen kan worden op een van de eigen oplaadpunten in Udenhout of Son. Daar liggen 1.400 zonnepanelen zodat de accucontainers met duurzame stroom worden opgeladen.

elektrisch materieel

De DENS powerhub kan met behulp van een afzetsysteem simpel geladen en getransporteerd worden en is zo dus uiterst flexibel inzetbaar. De beschikbare 1.600 Kwh is ruim voldoende om meerdere machines en uitwisselbare accupacks van voldoende energie te voorzien.

Sinds Boomrooierij Weijtmans in 2022 als eerste een elektrische Doosan inzette, is veel gebeurd op het vlak van elektrificatie en energietransitie. Het elektrische machine- en wagenpark breidt snel uit en zal de komende jaren verder groeien. “Ondanks flinke hobbels zoals netwerkcongestie en onduidelijke subsidieregelingen pakken wij door, want zero-emissie werken is de nieuwe toekomst”, stelt directeur Weijtmans.

Boomrooierij Weijtmans
www.boomrooierijweijtmans.nl